Rólunk

Kik állnak az énkiskertem.hu oldal mögött?

Az énkiskertem.hu-t a Talajreform csapata hozta létre, akik a szántóföldi termesztésben megszerzett tudásukat és tapasztalataikat felhasználva indították el a webáruházat.

Agrárszakemberek közössége vagyunk, akiket a termőföld tisztelete egyesít, és azért dolgozunk, hogy megőrizzük a talajokat, amelyek meghatároznak minket.

A 21. században elszakadtunk attól a gondolattól, hogy földjeinken élelmet termesztünk, és nem csak árukat állítunk elő. A fogyasztói igények, a gazdasági helyzet és a klímaváltozás három oldalról is arra késztetnek minket, gazdálkodókat, hogy átgondoljuk, hogy mit, mennyiért és hogyan termelünk. A talajegészség nem a kirakós egy hiányzó része – át kell rendeznünk ahhoz a képet, és e köré szerveznünk az egészet, hogy működjön a rendszer.

A Talajreform program ezekre a kérdésekre kínál tudományosan megalapozott, gyakorlatban működő, gazdaságra szabott válaszokat. Megoldásaink egyesítik magukban a talajmegújító gazdálkodás és a precíziós agronómia előnyeit, létrehozva egy olyan rendszert, amely növeli a jövedelmezőségedet és felkészíti gazdaságodat a jövő kihívásaira.2014 óta foglalkozunk a talajmegújító mezőgazdasággal és a precíziós agronómiával. Munkánk során azt vettük észre, hogy a csak a jobb termőzónákra való koncentrálás miatt “a gazdag gazdagodik, a szegény szegényedik”. Azt tudtad például, hogy 1%-nyi szerves anyaghoz 1000 kg nitrogén szükséges? Amikor a differenciált kijuttatásnál a nitrogént a jobb területekre adod ki, akkor a gyengébb részektől elveszed a “felzárkózás” esélyét.

A szerves anyagba, gyökerekbe és kalciumba fektetett pénz akár már rövidtávon is segíthet a heterogenitás kiegyenlítésében. Ezért ötvöztük a két szemlélet legjobb fogásait, hogy a talajra építve egy jövőálló és jövedelmező szaktanácsadási rendszert hozzunk létre.

Tudj meg a talajmegújításról és rólunk többet a www.talajreform.hu és a www.takaronovenyek.hu oldalakon!